fbpx

פסטה חצילים קלויים ואיירן (סופר לייט)

מנת פסטה קלה במיוחד. השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מנת פסטה קלה במיוחד. השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר.
השימוש בחציל קלוי ולא מטוגן חוסך קלוריות לרוב, והאיירן, בנוסף לטעמו המיוחד, חוסך שימוש בשמנת מתוקה עתירת שומנים.

חומרים עבור 5-4 מנות:
500 גר ספגטי דק
2 חצילים בגודל בינוני
1/2 ליטר איירן "גד"
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי תימין טרי
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
10-15 עלי נענע קצוצים

אופן הכנה:
בתנור חם או על אש פתוחה שורפים את החצילים בשלמותם. בתנור מומלץ לנקב את החציל בעזרת מזלג כדי שלא יתפוצץ, ולאפות כ- 30 דקות.
מצננים את החצילים ומקלפים. בעזרת סכין קוצצים גס את בשר החציל.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפם את בשר החציל למחבת, מתבלים במלח, פלפל, תימין, ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים לפיזור אחיד של החצילים. מוסיפים את האיירן וממשיכים לערבב עם הפסטה, עד שכל המנה חמה אך לא רותחת.
מתבלים שוב במלח ופלפל, ומוסיפים את עלי הנענע.
מגישים מיד.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר