fbpx

פסטה ים תיכונית עם קוביות פסטרמה מהגריל

מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את קוביות הפסטרמה ומערבבים היטב. צילום נמרוד סונדרס
מתכון של מלי זיידמן עבור FOODY לרגל השקת סדרת פסטרמות של עוף טוב מנתח שלם – פסטה עם רוטב מעולה וגם קוביות פסטרמה שעוברות השחמה בתנור ויוצאות סופר קראנצ'יות וריחניות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

1 חבילה פסטרמה מהגריל נתח שלם כמו של עוף טוב (200 גרם)
תרסיס שמן זית

1 חבילת פסטה (500 גרם)

6 שיני שום כתושות או קצוצות דק

1/3 כוס שמן זית

10 עגבניות מיובשות פרוסות לרצועות דקות

20 עגבניות שרי חתוכות לשתיים

3 כפות צלפים

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

1 כפית מלח

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות.

חותכים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנטנות.

מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.

מרססים שמן זית על קוביות הפסטרמה.

מכניסים לתנור למשך 15 דקות.

מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

טיפ: כדאי לחמם את המים מראש, וכשהם רותחים להכניס את הפסטה לסיר ולהתחיל להכין את הרוטב כדי שהפסטה תצא היישר מהמים אל הרוטב.

יוצקים את השמן למחבת רחבה ומוסיפים את השום שקצצנו. מדליקים את הכיריים על להבה בינונית-נמוכה.

מערבבים במשך דקה כך שהשום ייטגן מעט אבל לא יישרף.

מוסיפים את העגבניות, העגבניות המיובשות והצלפים.

מנמיכים להבה.

נותנים להם להתבשל יחד תוך ערבוב ומעיכה מדי פעם של הצלפים והעגבניות כדי שיגירו את מיציהם.

מוסיפים את המלח, 5 כפות ממי הפסטה שבינתיים מתבשלת לצד הרוטב, ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים.

מגביהים מעט את הלהבה.

ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות.

מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת.

מוסיפים גם את קוביות הפסטרמה ומערבבים היטב.

מגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר