ל- 6 סועדים
חומרים:
קמח מלא של שטיבל – 1 ק"ג
4 ביצים
150 גר' מים מינרלים
קורט מלח
חומרים לרוטב:
שום, בצל, גזר, פלפלים בצבעים, זוקיני צהוב, ברוקולי, אספרגוס
מלח ופלפל
יין לבן יבש
שמן קנולה
אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם מלח ומים ומתחילים ללוש כ- 20 דקות. מוסיפים בהדרגה ביצים ממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וגמיש (מוסיפים מים לפי הצורך).
מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית, מעבירים 4-3 פעמים, מקפלים לשניים ושוב מעבירים כ- 4-3 פעמים.מרכיבים את הראש הרצוי ומוציאים את הפסטה הרצויה.
אופן הכנת הרוטב:
חותכים למלבנים קטנים את כל הירקות (מלבד הברוקולי והאספרגוס) ומטגנים קלות במעט שמן קנולה.
מוסיפים פלחי ברוקולי וכתרי אספרגוס, מתבלים במעט מלח ופלפל גרוס טרי, כף יין לבן יבש איכותי.