החומרים ל-4 מנות
250 גרם פסטה
1 כף חמאה
250 גרם תמר לח – תמר הירדן מגולענים חצויים
לרוטב
1 כוס מיץ תפוזים
חצי מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
ההכנה
מבשלים את הפסטה בהרבה מים ומעט מלח, עד אל דנטה. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.
מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את התמרים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים לסיר עם הפסטה.
בינתיים מרתיחים את המיץ בסיר קטן, מבשלים עד שהמיץ מצטמצם לחצי. מוסיפים את השמנת ואת הסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר הפסטה, מבשלים שתי דקות ומגישים.