חומרים ל-6 מנות
1 חבילה ברילה פוזילי כשר לפסח
3 דגי דניס, לברק או בורי מפולטים (ללא עור ועצמות), כל פילה חצוי (בסך הכל 12 נתחים)
לרוטב
4 כפות שמן זית
2 פלפלים (אדום ו-או צהוב), נקיים ופרוסים בעובי ½ ס"מ
3 עגבניות פרוסות (1/2 קילו) בעובי ½ ס"מ
5 שיני שום קלופות ופרוסות
1 לימון קטן – חצי פרוס וחצי להגשה
1-1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
1 כף אריסה ו-או רסק עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מרוקאית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס מים
1 צרור כוסברה ללא הגבעולים
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
בסיר רחב ונמוך מסדרים בשכבות: שמן זית, פרוסות של עגבניות ופלפלים, שום, פרוסות לימון, פלפל חריף ותבלינים.
יוצקים מים ומוסיפים חצי מכמות עלי הכוסברה.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מנמיכים להבה ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה לריכוך ולמיצוי הטעמים.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. הרוטב חייב להיות טעים כמו שהוא עוד לפי שמוסיפים את נתחי הדגים. אם לא מספיק חריף – זה הזמן.
הכנת הפוזילי
לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.
מבשלים את הפוזילי דקה-שתיים פחות מהכתוב בהוראות שעל האריזה.
הכנת הדג
במקביל מוסיפים את נתחי הפילה לרוטב החם.
מבשלים יחד 5 דקות.
השלמת המנה
מוסיפים לסיר הרוטב את הפסטה המסוננת יחד עם חצי כוס ממי הבישול.
נותנים לה להתחבר לרוטב תוך בישול של 2 דקות.
הגשה
ומגישים מיד עם פלחי לימון ועלי כוסברה קצוצים מעל.