fbpx

פקורה ירקות

מרכיבים לשני סועדיםחצי ק"ג תערובת ירקות טריים (ברוקולי, כרובית, תפוח אדמה, בצל וכדומה) חתוכים לגודל של חטיףחצי כוס קמחשליש כוס קמח תופחביצה טרופהכפית בצל כתושחצי כפית שום כתושכפית מיץ לימון סחוטכפית פפריקה חריפהשליש כפית ג'ינג'ר כתושחצי כפית חרדלרבע כפית אבקת אפיהמלח ופלפל לפי הטעםמיםשמן לטיגוןאופן הכנהבקערה, מניחים את כל החומרים פרט לירקות, מערבבים ומוסיפים באטיות מים עד ליצירת בלילה דלילה.מוסיפים לבלילה את הירקות החתוכים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.נותנים לירקות לשהות בבלילה למשך כרבע שעה.מוציאים את הירקות המצופים ומעבירים לטיגון בשמן עמוק במחבת על אש בינונית עד הזהבה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים לשני סועדים
חצי ק"ג תערובת ירקות טריים (ברוקולי, כרובית, תפוח אדמה, בצל וכדומה) חתוכים לגודל של חטיף
חצי כוס קמח
שליש כוס קמח תופח
ביצה טרופה
כפית בצל כתוש
חצי כפית שום כתוש
כפית מיץ לימון סחוט
כפית פפריקה חריפה
שליש כפית ג'ינג'ר כתוש
חצי כפית חרדל
רבע כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים
שמן לטיגון

אופן הכנה
בקערה, מניחים את כל החומרים פרט לירקות, מערבבים ומוסיפים באטיות מים עד ליצירת בלילה דלילה.

מוסיפים לבלילה את הירקות החתוכים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

נותנים לירקות לשהות בבלילה למשך כרבע שעה.

מוציאים את הירקות המצופים ומעבירים לטיגון בשמן עמוק במחבת על אש בינונית עד הזהבה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר