פקורה ירקות

מרכיבים לשני סועדיםחצי ק"ג תערובת ירקות טריים (ברוקולי, כרובית, תפוח אדמה, בצל וכדומה) חתוכים לגודל של חטיףחצי כוס קמחשליש כוס קמח תופחביצה טרופהכפית בצל כתושחצי כפית שום כתושכפית מיץ לימון סחוטכפית פפריקה חריפהשליש כפית ג'ינג'ר כתושחצי כפית חרדלרבע כפית אבקת אפיהמלח ופלפל לפי הטעםמיםשמן לטיגוןאופן הכנהבקערה, מניחים את כל החומרים פרט לירקות, מערבבים ומוסיפים באטיות מים עד ליצירת בלילה דלילה.מוסיפים לבלילה את הירקות החתוכים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.נותנים לירקות לשהות בבלילה למשך כרבע שעה.מוציאים את הירקות המצופים ומעבירים לטיגון בשמן עמוק במחבת על אש בינונית עד הזהבה.

מרכיבים לשני סועדים
חצי ק"ג תערובת ירקות טריים (ברוקולי, כרובית, תפוח אדמה, בצל וכדומה) חתוכים לגודל של חטיף
חצי כוס קמח
שליש כוס קמח תופח
ביצה טרופה
כפית בצל כתוש
חצי כפית שום כתוש
כפית מיץ לימון סחוט
כפית פפריקה חריפה
שליש כפית ג'ינג'ר כתוש
חצי כפית חרדל
רבע כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם
מים
שמן לטיגון

אופן הכנה
בקערה, מניחים את כל החומרים פרט לירקות, מערבבים ומוסיפים באטיות מים עד ליצירת בלילה דלילה.

מוסיפים לבלילה את הירקות החתוכים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.

נותנים לירקות לשהות בבלילה למשך כרבע שעה.

מוציאים את הירקות המצופים ומעבירים לטיגון בשמן עמוק במחבת על אש בינונית עד הזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר