fbpx

פשטידת תרד וגבינות בשכבות

לבצק100 גרם חמאה, חתוכה לקבויות1 ביצה½ כוס שמנת חמוצה2 כוסות קמח תופחלמלית3 בצלים גדולים50 גרם חמאה800 גרם תרד טרי או מנגולד טרימלח ופלפל150 גרם גבונה מלוחה (בלוגרית/ צאן), מרוסקת1 ביצהלציפוי2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה100 גרם גבינת קשקבל, מרוסקתאופן ההכנה1. מערבבים את חומרי הבצק במערבל מזון ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ.2. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.3. טורפים ביצים, שמנת וגבינת קשקבל ויוצקים על המלית.4. אופים ב- 190 מעלות צלזיוס במשך שעה. מצננים מעט לפני ההגשה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

לבצק
100 גרם חמאה, חתוכה לקבויות
1 ביצה
½ כוס שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח

למלית
3 בצלים גדולים
50 גרם חמאה
800 גרם תרד טרי או מנגולד טרי
מלח ופלפל
150 גרם גבונה מלוחה (בלוגרית/ צאן), מרוסקת
1 ביצה

לציפוי
2 ביצים 1 כוס שמנת מתוקה
100 גרם גבינת קשקבל, מרוסקת

אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק במערבל מזון ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 ס"מ.

2. מאדים את הבצל בחמאה, שוטפים את התרד, נפטרים מגבעולים גדולים ומוסיפים לסיר עם הבצל. ממליחים, מפלפלים ומאדים 15 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הגבינה והביצה. ממלאים את קלתית הבצק.

3. טורפים ביצים, שמנת וגבינת קשקבל ויוצקים על המלית.

4. אופים ב- 190 מעלות צלזיוס במשך שעה. מצננים מעט לפני ההגשה.



Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר