פשטידת תרד וכרובית מוקרמת

חומרים:2 חופנים עלי תרד טריים – שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים – לא חובה)1 יח' כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת3 ביצים4 כפות פירורי לחם2 כפות קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב טרה2 כפות רוטב מתוק חריף2 גביעי לבן טרה1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 38% של טרהחצי גביע קוטג' טרה 3%כוס גבינה צהובה מגורדת בסגנון הולנדי של טרהמלח, פפריקה מתוקה, עלי זעתר או אורגנו טרייםאופן ההכנה:מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב).מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה הצהובה.ממשיכים לערבב.משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני) ומעבירים את התערובת לתבנית.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך ארבעים דקות.מפזרים את הגבינה הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת.המלצת השף:ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.מומלץ להוסיף לפשטידה פלחי תפוח עץ.

חומרים:
2 חופנים עלי תרד טריים – שטופים וחתוכים לרצועות עבות (חלוטים ומסוננים – לא חובה)
1 יח' כרובית בגודל בינוני מופרדת לפרחים, מבושלת במים רותחים, מסוננת ומצוננת
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור מעורבב ברבע כוס חלב טרה
2 כפות רוטב מתוק חריף
2 גביעי לבן טרה
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 38% של טרה
חצי גביע קוטג' טרה 3%
כוס גבינה צהובה מגורדת בסגנון הולנדי של טרה
מלח, פפריקה מתוקה, עלי זעתר או אורגנו טריים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים הנוזליים עד לקבלת תערובת אחידה (ביצים, לבן, קוטג', שמנת מתוקה, רוטב מתוק חריף, בלילת קורנפלור וחלב).
מוסיפים לקערה את שאר החומרים והתבלינים פרט לגבינה הצהובה.
ממשיכים לערבב.
משמנים תבנית אפייה (אלומיניום בגודל בינוני) ומעבירים את התערובת לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך ארבעים דקות.
מפזרים את הגבינה הצהובה על הפשטידה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת.

המלצת השף:
ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.
מומלץ להוסיף לפשטידה פלחי תפוח עץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר