מעולה כחטיף, לקחת לעבודה, לשים בסלט, לפיקניק, או לתת לילדים כשהם שבים מבית הספר.
מצרכים:
2 בטטות גדולות – חתוכות לפרוסות דקות
1 כף שמן קוקוס
1 כפית מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית תימין יבש
קורט פלפל קאיין או פלפל שאטה
אופן ההכנה:
חממו מראש בתנור ל-C°200.
הניחו את כל המרכיבים בקערה.
מערבבים היטב עד שכל פרוסות הצ'יפס מצופות בשמן ובתבלינים.
הניחו את פרוסות הצ'יפס על תבנית אפייה גדולה.
אפו במשך כ-15 דקות. טעמו ובדקו אם הם מוכנים. המבחן הוא שהם צריכים להיות פריכים ומעט קרנצ'ים, לא שרופים ולא קשים.
ניתן לאכול חם או לאפשר לצ'יפסים להתקרר ולאחסן במכל זכוכית במקרר.
אפשרויות נוספות:
הוסיפו לתבלינים כל אחת האפשרויות הבאות:
שום כתוש.
אבקת קארי.
אורגנו מיובש.
רוזמרין מיובש.
ציונה מלמן – שפית ומנחה לתזונה ואורח חיים בריא, 074-7030879