צלעות טלה על קרם גזר ברוטב דבש רימונים

 

חומרים:
300 גר' צלעות טלה (4 צלעות)
50 מ"ל שמן זית
8 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
1 ליטר ציר מרק ירקות
1 ענף תימין קטן
500 מ"ל מיץ רימונים טבעי
500 מ"ל ציר טלה או מים
4 כפות דבש
2 שיני שום
מלח
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:
קרם גזר
מוסיפים לסיר עם ציר הירקות את התימין, שיני השום ואת הגזר, ומבשלים עד שהגזר מתרכך.
מוציאים את ענף התימין וטוחנים את שאר תכולת הסיר למרקם חלק (אפשר להוסיף שמן זית תוך כדי טחינה לקבלת מרקם טוב יותר).

רוטב דבש רימונים
מוזגים לסיר את מיץ הרימונים והדבש.
מרתיחים, ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.

במקביל בסיר נפרד מרתיחים ומבשלים את ציר הטלה לסמיכות הרצויה.

צלעות
מתבלים את הצלעות מכל הצדדים במלח ובפלפל.
צולים במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל– 6 דקות.

אופן הגשה/קישוט
בצלחת שטוחה מסדרים נגיעות של קרם גזר.
מניחים צלע טלה על הקרם.
יוצקים על כל צלע קצת רוטב רימונים דבש וקצת ציר טלה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה