קיש גבינות עיזים עם מנגולד ירוק

מתכון של השף נדב חג'ג' עבור חברת Nany לרגל חג שבועות. מתכון שהוא כוכב בכל ארוחת חג חלבית ומקבל ייחוד בזכות קציפת הארטישוק והפסטו

מפזרים קוביות פטה על הקיש. אופים במשך כ-25 דקות עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה
מפזרים קוביות פטה על הקיש. אופים במשך כ-25 דקות עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה

מצרכים לקיש בקוטר 24 ס"מ

לבצק

350 גרם קמח לבן

200 גרם חמאה

1 ביצה

2 כפות מים קרים מאד

מלח ופלפל שחור

למלית

1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול

1 בצל לבן חתוך לרצועות

2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו כמו של Nany

250 גרם גבינת לאבנה עיזים

2 ביצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

להכנת הבצק

מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים.

ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.

במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים.

לאחר שעתיים מרדדים את הבצק לעיגול רחב.

מסדרים בתוך תבנית קיש.

מחוררים את תחתית הבצק.

מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות עד שהבצק מתחיל להיות זהוב.

להכנת המלית

מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהופך שקוף.

מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שמתרכך.

מעבירים לקערה ומצננים מעט.

מערבבים יחד את שאר מרכיבי המלית, למעט הפטה, לקבלת קרם אחיד.

להרכבת הקיש

מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש.

יוצקים את קרם הגבינה.

מפזרים קוביות פטה על הקיש.

אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה.

חשוב לציין

גבינת הפטה מלוחה. לכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם.

 

 

 

לפרטים נוספים: מירב בורמד  050-6656256   E-mail: [email protected]

 

 

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה