קלצונה טונה

מתכון של טונה סטארקיסט לגיוון הארוחות בחופש הגדול. מנה שהילדים לא ירצו להפסיק לאכול

חוצים לרוחב ומגישים חם אך לא לוהט
חוצים לרוחב ומגישים חם אך לא לוהט. צילום ניר עצמון

מצרכים

לבצק

3 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

1 כפית שטוחה של שמרים

1/2 כוס שמן זית

כוס מים

למלית

1 קופסה של טונה כמו סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול

מלח

פלפל

רצועות בצל מטוגן

אופן ההכנה

לבצק

בוחשים 3 כוסות קמח עם 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית סוכר ו- 1 כפית שטוחה של שמרים יבשים.

לאחר ערבוב של כל החומרים היבשים, מוסיפים 1/2 כוס שמן זית בהדרגה (לאט לאט), תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.

מוסיפים כוס מים בהדרגה ולשים בסבלנות – עד יצירת הבצק.

ממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד רך וקטיפתי.

נותנים לבצק לנוח ולתפוח.

להכנת המלית

מערבבים טונה עם מלח, פלפל, ובצל מטוגן.

יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה.

שמים במרכז שתי כפות מלית וסוגרים לצורת חצי סהר.

אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

מורחים חלמון של ביצה, מפזרים שומשום או קצח, או למי שאוהב – את שניהם.

מחזירים לתנור לאפיה של עוד 19 דקות (תלוי בעוצמת התנור).

חוצים לרוחב ומגישים חם אך לא לוהט.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה