חומרים (ל- 25 קציצות):
3 ראשי כרישה (בלי החלק הירוק)
60 ג' בצל לבן
150 ג' טופו
100 ג' קמח מלא
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
כפית של מלח
כפית שטוחה של פלפל שחור
כף שמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים גס את הכרישה והבצל וחולטים למשך 10 דקות במים רותחים.
מסננים היטב את המים מהירקות.
מעבירים את הירקות לקערה, קוצצים דק את הטופו ומוסיפים לירקות.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים ושומרים את הבלילה במקרר.
בזמן הכנה יש לחמם מחבת עם שמן קנולה ולטגן עד השחמה.
סלט קינואה
חומרים:
1 כוס קינואה מבושלת (קרה)
60 ג' קוביות קולורבי
60 ג' קוביות בטטה צרובה
30 ג' ברוקולי
30 ג' שבבי אגוזי מלך
כפית מיץ לימון
כף שמן שומשום
כף יוגורט 1.5% שומן
אופן ההכנה:
שמים את הקינואה בקערת עירבוב ומוסיפים את הלימון, מניחים בצד.
מקפיצים את הבטטה, הקולורבי והברוקולי בשמן שומשום למשך שתי דקות, מורידים מהאש ומוסיפים לקינואה.
מערבבים ומעבירים את התכולה לצלחת הגשה.
מפזרים בצדדים את אגוזי המלך, ושמים מעל כף יוגורט דל שומן.