קציצות פרסה ורוטב צזיקי

חומרים ל- 20 קציצות:1 ק"ג כרישה (כולל החלק הירוק) חתוך גס1 תפוח אדמה שלם1 שקית אבקת אפייה2 כפיות מלח1/2 כפית פלפל150 גרם קמח מצה2 ביצים150 גרם גבינת קשקבל מגוררתשמן לטיגוןחומרים לצזיקי:1 גביע יוגורט1 גביע שמנת חמוצהמעט שמיר 1 מלפפון קצוץ דקמלחאופן הכנת הקציצות:בסיר גדול עם הרבה מים, מבשלים את הכרישה ואת תפוח האדמה השלם.כשתפוח האדמה רך, מוצאים הכל ומעבירים למסננת, למשך מספר שעות.במעבד מזון טוחנים את הכרישה.את תפוח האדמה השלם מועכים בנפרד באמצעות מזלג.מערבבים את שניהם יחד ומוסיפים את שאר החומרים: אבקת האפייה, מלח, פלפל, קמח מצה, קשקבל וביצים.יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם עד להזהבה.אופן הכנת הצזיקי: מערבבים את היוגורט, השמנת החמוצה, שמיר ומלפפון.מוסיפים מעט מלח.מגישים את הרוטב לצד הקציצות החמות.

חומרים ל- 20 קציצות:
1 ק"ג כרישה (כולל החלק הירוק) חתוך גס
1 תפוח אדמה שלם
1 שקית אבקת אפייה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
150 גרם קמח מצה
2 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
שמן לטיגון

חומרים לצזיקי:
1 גביע יוגורט
1 גביע שמנת חמוצה
מעט שמיר
1 מלפפון קצוץ דק
מלח

אופן הכנת הקציצות:
בסיר גדול עם הרבה מים, מבשלים את הכרישה ואת תפוח האדמה השלם.
כשתפוח האדמה רך, מוצאים הכל ומעבירים למסננת, למשך מספר שעות.
במעבד מזון טוחנים את הכרישה.
את תפוח האדמה השלם מועכים בנפרד באמצעות מזלג.
מערבבים את שניהם יחד ומוסיפים את שאר החומרים: אבקת האפייה, מלח, פלפל, קמח מצה, קשקבל וביצים.
יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם עד להזהבה.

אופן הכנת הצזיקי:
מערבבים את היוגורט, השמנת החמוצה, שמיר ומלפפון.
מוסיפים מעט מלח.

מגישים את הרוטב לצד הקציצות החמות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר