קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

רכיבים:6 חלמונים90 ג' סוכר לבן500 מ"ל שמנת מתוקה20 ג' ג'ינג'רגרידה מתפוז אחדאופן ההכנה:לצקת לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 ג'), הג'ינגר וגרידת התפוז.לחמם עד לפני רתיחה. במקביל, בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 ג'), ולערבב היטב את החלמונים והסוכר. כשהשמנת חמה, יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים – קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה, ואז את כל היתר. להחזיר את הבלילה לסיר לבישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. – 10 דקות על חום בינוני. לצקת את הנוזל ל- 5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס – בערך 3/4 גובה. להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה. למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות. לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום. אפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות, עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית. לתת להתקרר.הגשה:לפזר מעט סוכר על הקרם, ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר. במידה ואין ברנר, ניתן לקחת בננה לא רכה מדי, ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ. לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום. לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת, עד שהסוכר נמס ומתקרמל. את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.צילום אסף לוי

רכיבים:
6 חלמונים
90 ג' סוכר לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
20 ג' ג'ינג'ר
גרידה מתפוז אחד

אופן ההכנה:
לצקת לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 ג'), הג'ינגר וגרידת התפוז.
לחמם עד לפני רתיחה.
במקביל, בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 ג'), ולערבב היטב את החלמונים והסוכר.
כשהשמנת חמה, יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינגר ולאחד עם החלמונים – קודם מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה, ואז את כל היתר.
להחזיר את הבלילה לסיר לבישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד. – 10 דקות על חום בינוני.
לצקת את הנוזל ל- 5 קערות אפייה לקרם ברולה מחרס – בערך 3/4 גובה.
להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה.
למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות.
לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום.
אפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות, עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית.
לתת להתקרר.

הגשה:
לפזר מעט סוכר על הקרם, ובעזרת ברנר מקרמלים את הסוכר.
במידה ואין ברנר, ניתן לקחת בננה לא רכה מדי, ולפרוס אותה באלכסון בעובי של חצי ס"מ.
לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום.
לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת, עד שהסוכר נמס ומתקרמל.
את הבננות המקורמלות להניח על הקרם.

צילום אסף לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר