קרפצ'יו חציל עם טחינה גולמית, וויניגרט של שמן אגוזים

כמנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי

מצרכים ל- 4 מנות:
4 חצילים שחורים קטנים
100 גרם טחינה גולמית מאיכות מעולה
1 כף מיץ לימון
30 מ"ל שמן אגוזים
מיץ מ- 2 עגבניות טריות
מלח ים גס
פלפל לבן טחון טרי
30 גרם שקדם מולבנים, קצוצים דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:
קולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות, עם סכין קטנה, מבלי לפצוע את בשר החציל.
שמים בצנצנת את מיץ הלימון, שמן האגוזים, מיץ העגבניות, מלח ופלפל. סוגרים ומנערים לויניגרט אחיד. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.

להגשה:
מסדרים על צלחת אישית כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג.
מוסיפים את הטחינה בעזרת כף.
יוצקים מעל מויניגרט האגוזים, ובוזקים מעל שקדים קלויים קצוצים.
מפזרים על הכל פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר