קרפצי'ו ירקות ברוטב גבינת יוגורט

 

מתכון לזוג
זמן הכנה: חצי שעה

חומרים:
1 יח' זוקיני ירוק
1 יח' זוקיני צהוב
2 יח' גזר גדול וקלוף
4 עגבניות שרי מקולפות וחצויות לאורכן
2 כפות מיץ לימון
כפית חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
6 יח' מיני פריכיות

חומרים לרוטב יוגורט:
1 גביע יוגורט טרה
3 כפות גבינת יוגורט בטעם מלפפון שמיר
חצי שן שום קצוצה דק
רצועת קליפת לימון קצוצה
5 עלי נענע קצוצים
מלח

אופן הכנת הרוטב:
לערבב בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה

אופן ההכנה:
1. פורסים את הזוקיני (משני הצבעים) והגזר לרצועות ארוכות (לאורך), מברישים את הרצועות בשמן זית וקולים אותן על מחבת פסים לוהט כדקה וחצי מכל צד.
2. מברישים את עגבניות השרי גם כן בשמן זית, ממליחים קלות וצורבים אותן על המחבת.
3. מסדרים את הרצועות של הזוקיני והגזר על צלחת שטוחה גדולה בצורת גלים ובמרכז מניחים את חצאי העגבניות.
4. מטפטפים על הקרפצ'ו את מיץ הלימון, הבלסמי, בוזקים מלח, פלפל שחור גרוס.
5. מציירים עם רוטב היוגורט על הקרפצ'ו
6. מגישים לצד מיני פריכיות מרוחות ברוטב היוגורט

המלצת השף:
· להגיש בליווי צלפים ובצלצלי פנינה מוחמצים
· ניתן להחליף את הפריכיות בפתית או בטוסטונים.











היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה