רוטולו – עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד מוצרלה וגבינה

מתכון של אינס ינאי עבור מותג הפסטה האיטלקי ברילה בו עוטפים את דפי הלזניה המגולגלים והממולאים בתרד ומלית גבינה, ברוטב עשיר של שמנת ועגבניות שאוהבים לנגב מהצלחת

מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית, מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה כשצורת הגלגול כלפי מעלה. צילום אפיק גבאי
מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית, מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה כשצורת הגלגול כלפי מעלה. צילום אפיק גבאי

מצרכים

1 חבילת דפי לזניה כמו של ברילה

שמן זית להברשה

מצרכים למלית

2 כוסות תרד קצוץ מאודה

1 בצל קטן קצוץ מטוגן

400 גר׳ גבינה כחושה למילוי ואפייה

100 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס בזיליקום קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס

כפית מלח

מצרכים לציפוי

250 מ"ל שמנת לבישול

2 צנצנות של רוטב ארביאטה או בזיליקום או נפוליטנה של ברילה

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

אופן ההכנה

מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני.

מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.

מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.

מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית, מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה (רצוי  עגולה), כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.

מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים.

עוטפים בנייר אלומיניום  ואופים 25 דקות ב- 180 מעלות.

מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה