ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון

 

לאחרונה נמכרות בשווקים וברשתות השיווק פטריות טריות מסוג שיטאקי.
פטריית השיטאקי הטרייה ארומטית, בשרנית, וטעמה ייחודי.
כשמוסיפים פטריות שיטאקי לתבשיל, הן משדרגות אותו ויוצרות ארומה ייחודית. השיטאקי משתלבת בפסטות, אומלטים, ירקות מוקפצים, קישים, תבשילי עוף, בשר דגים, ועוד.

ל- 4 מנות:

חומרים:
2 כוסות אורז ריזוטו עגול
2 כפות שמן זית
1 חבילה פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות דקות
1 גבעול סלרי, חתוך לפרוסות
1 גזר קלוף, חתוך לפרוסות
מחצית ענף רוזמרין טרי
75 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים
8 ענפי רוזמרין שלמים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים ריזוטו, כדאי לשים לב לתהליך הבישול הייחודי של אורז מסוג זה.
הכנת ציר ירקות מהיר: בסיר בינוני שמים את הסלרי, הגזר, כ- 10 פרוסות פטריות שיטאקי, מחצית ענף רוזמרין וליטר מים.
מביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הפטריות:
מחממים במחבת כף מהחמאה (כ-25 גרם).
מטגנים את פרוסות הפטריות הנוספות עם מעט מלח כ- 3-4 דקות עד להזהבה.

הכנת הסלמון:
מסירים מבסיס ענף הרוזמרין את העלים.
משפדים את נתחי הסלמון על ענף הרוזמרין החשוף.
מתבלים במלח ופלפל.

הכנת הריזוטו:
בסיר בינוני, בלהבה בינונית מחממים כף שמן ומוסיפים את האורז.
מסננים את ציר הירקות ויוצקים מלוא מצקת אחת מהציר לסיר האורז, ומערבבים עד שהאורז סופג את מרבית הנוזל ומתייבש מעט.
מוסיפים מצקת נוספת ושוב מערבבים היטב.
חוזרים על התהליך עד שהאורז מתרכך לגמרי – הבישול אורך כ- 15-20 דקות.
לאלה המבשלים ריזוטו לראשונה, מומלץ להשגיח היטב על התבשיל ולערבב את האורז רוב זמן הבישול – לאחר מספר פעמים תקבלו את התחושה הנכונה.
מטרת הערבוב הינה לשחרר את העמילן, וכן למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר. בגמר הבישול האורז צריך להיות נוזלי מעט ו"דייסתי".
מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי ומסירים מהאש.
מוסיפים את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים קלות.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מחממים במחבת כף שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (4 הצדדים שמסביב לשיפוד).

להגשה:
יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה