חומרים לבצק:
300 ג' קמח (4 כוסות)
קורט מלח
2 כפות שמן סויה
¾ כוס מים פושרים
חומרים למילוי:
2 ק"ג תפו"ע אדומים קלופים מגולענים ופרוסים דק
150 ג' סוכר (1 כוס)
20 ג' סוכר וניל
40 סמ"ק רום כהה
150 ג' צימוקים כהים (1 כוס)
1/8 כפית קינמון טחון
מיץ משני לימונים חמאה
למריחה:
125 ג' חמאה רכה
125 ג' פירורי לחם
אופן ההכנה:
להשרות צימוקים ברום.
לערבב קמח, מלח, שמן ומים וללוש לבצק.
לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולתת מנוחה של שעה.
לערבב את התפוחים עם הסוכר, סוכר וניל, הצימוקים (לאחר סינון), מיץ הלימונים והקינמון.
לרדד את הבצק ולמתוח עם גב היד על משטח עבודה עטוף במפה.
לחמם תנור ל- 220 מעלות.
לכסות 2/3 מהבצק במריחה של חמאת הפירורים.
על ה- 1/3 הריק לפזר את המילוי.
להתחיל לגלגל את השטרודל לגליל מצד המילוי.
להניח על תבנית משומנת ולאפות כ- 50 דקות.
להגיש עם גלידת וניל או רוטב וניל
מתוך חגיגת קינוחים אוסטריים מסורתיים שיוגשו בטרקלין הלובי של מלון הילטון תל-אביב עד 31 במרץ 2012.
מגש טעימות זוגי הכולל מגוון מיני-קינוחים מסורתיים ומשקה חם אחד לכל אחד: 95 ₪ לזוג
פתוח מ- 12 בצהרים עד חצות בימים א-ה ובסופי השבוע, למעט מכניסת השבת עד צאתה.