שטרודל תפוחי עץ

חומרים לבצק:300 ג' קמח (4 כוסות)קורט מלח2 כפות שמן סויה¾ כוס מים פושרים חומרים למילוי:2 ק"ג תפו"ע אדומים קלופים מגולענים ופרוסים דק150 ג' סוכר (1 כוס)20 ג' סוכר וניל40 סמ"ק רום כהה150 ג' צימוקים כהים (1 כוס)1/8 כפית קינמון טחוןמיץ משני לימונים חמאה למריחה:125 ג' חמאה רכה125 ג' פירורי לחםאופן ההכנה:להשרות צימוקים ברום.לערבב קמח, מלח, שמן ומים וללוש לבצק.לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולתת מנוחה של שעה.לערבב את התפוחים עם הסוכר, סוכר וניל, הצימוקים (לאחר סינון), מיץ הלימונים והקינמון.לרדד את הבצק ולמתוח עם גב היד על משטח עבודה עטוף במפה.לחמם תנור ל- 220 מעלות.לכסות 2/3 מהבצק במריחה של חמאת הפירורים.על ה- 1/3 הריק לפזר את המילוי.להתחיל לגלגל את השטרודל לגליל מצד המילוי.להניח על תבנית משומנת ולאפות כ- 50 דקות.להגיש עם גלידת וניל או רוטב ונילמתוך חגיגת קינוחים אוסטריים מסורתיים שיוגשו בטרקלין הלובי של מלון הילטון תל-אביב עד 31 במרץ 2012. מגש טעימות זוגי הכולל מגוון מיני-קינוחים מסורתיים ומשקה חם אחד לכל אחד: 95 ₪ לזוגפתוח מ- 12 בצהרים עד חצות בימים א-ה ובסופי השבוע, למעט מכניסת השבת עד צאתה.

חומרים לבצק:
300 ג' קמח (4 כוסות)
קורט מלח
2 כפות שמן סויה
¾ כוס מים פושרים

חומרים למילוי:
2 ק"ג תפו"ע אדומים קלופים מגולענים ופרוסים דק
150 ג' סוכר (1 כוס)
20 ג' סוכר וניל
40 סמ"ק רום כהה
150 ג' צימוקים כהים (1 כוס)
1/8 כפית קינמון טחון
מיץ משני לימונים חמאה
למריחה:
125 ג' חמאה רכה
125 ג' פירורי לחם

אופן ההכנה:
להשרות צימוקים ברום.
לערבב קמח, מלח, שמן ומים וללוש לבצק.
לעצב לצורת כדור, לעטוף בניילון נצמד ולתת מנוחה של שעה.
לערבב את התפוחים עם הסוכר, סוכר וניל, הצימוקים (לאחר סינון), מיץ הלימונים והקינמון.
לרדד את הבצק ולמתוח עם גב היד על משטח עבודה עטוף במפה.
לחמם תנור ל- 220 מעלות.
לכסות 2/3 מהבצק במריחה של חמאת הפירורים.
על ה- 1/3 הריק לפזר את המילוי.
להתחיל לגלגל את השטרודל לגליל מצד המילוי.
להניח על תבנית משומנת ולאפות כ- 50 דקות.
להגיש עם גלידת וניל או רוטב וניל

מתוך חגיגת קינוחים אוסטריים מסורתיים שיוגשו בטרקלין הלובי של מלון הילטון תל-אביב עד 31 במרץ 2012.
מגש טעימות זוגי הכולל מגוון מיני-קינוחים מסורתיים ומשקה חם אחד לכל אחד: 95 ₪ לזוג
פתוח מ- 12 בצהרים עד חצות בימים א-ה ובסופי השבוע, למעט מכניסת השבת עד צאתה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר