שקדי עגל בקרם שום

 

חומרים ל- 10 סועדים כמנה ראשונה:
כ – 800 ג"ר שקדי עגל נקיים חתוכים לקוביות של 25 ג"ר

לקרם שום: 
תפו"א – 250 גר' חתוך לקוביות = 2 תפוחי אדמה בינוניים 
כרשה (רק החלק הלבן) – 250 גר'
שום קלוף –  250 גר' 
שמנת מתוקה 42% – 1 ליטר 
חלב – 1 ליטר 
חומץ שרי מאיכות מעולה 
דבש מרווה טהור 
שמנת חמוצה- 300 מ"ל

לסלסת שאלוטס: 
2 בצלי שאלוט קלופים 
חומץ שרי ספרדי 
שמן זית

אופן ההכנה:
הכנת הקרם: 
חולטים את השום במים קרים עד לרתיחה 3 פעמים. תהליך זה מוציא מהשום את החמיצות והמרירות הלא כל כך נעימי,ם ומשאיר רק את הארומות המתקתקות של השום 
מאדים בסיר את הכרשה בחמאה עד שנהיית שקופה. 
מוסיפים את השום החלוט ואת התפו"א החתוכים לקוביות.
אחרי כמה דקות מוסיפים את החלב והשמנת וממליחים.
כשהתפו"א מאוד רכים מסננים את המרכיבים מהנוזלים ושומרים את הנוזלים בצד.
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עם 3 כפות דבש ו- 1.5 כפות חומץ.
תוך כדי הטחינה מוסיפים מעט מנוזלי הבישול עד לקבלת קרם בטקסטורת שמנת חמוצה.
מצננים היטב 
אחרי שהקרם קר טורפים פנימה את השמנת החמוצה וממליחים לפי הטעם

הכנת הסלסה: 
קוצצים את השאלוט דק דק. 
מוסיפים בנדיבות שמן זית וחומץ שרי. 
ממליחים ומשאירים לכמה דקות לכבישה עדינה.

הרכבת המנה: 
מחממים מחבת כבדה או מדליקים את הגריל.
צורבים את השקדים עד שהם מוכנים – להוסיף מלח ומעט פלפל שחור גרוס טרי . מאוד.
חשוב להיזהר ולשמור על אמצע השקד מאוד רך , אחרת הוא מאבד מהקסם שלו. 
בצלחת קטנה ועמוקה מוזגים כ- 100 מ"ל מהקרם הקר. 
מסדרים מעל כמה קרוסטיני קטנים שאפשר להכין מראש מלחם ישן.
מניחים מעל שלוש קוביות של השקדים היישר מהגריל או מהמחבת.
מטפטפים מעל מעט מהסלסה של בצלי השאלוט.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה