תבשיל טלה עם עצם

 

חומרים ל 8 סועדים
2 ק"ג בשר טלה צוואר או כתף פרוס עם עצם.
סלסלת בצלצלי שאלוט מקולפים.
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף.
ראש שום מפורק לשינים מקולפות.
ליטר ציר בקר כצל'ה
2 יחידות לימון פרסי.
כף סילאן.
כפית גרגירי כוסברה, תרמיל הל אגודים בשקית בד או בפאד גאזה.
מלח, פלפל.
שמן זית לטיגון.

להגשה
פארוזילה קצוצה, נענע קצוצה.

אופן הכנה
ממליחים ומפלפלים את הבשר ומשחימים בסיר רחב.

מוציאים את הבשר, מכניסים את השאלוט ומזהיבים קלות.

מוסיפים את ציר הבקר, מביאים לרתיחה, מחזירים את הבשר.

מכניסים את הארטישוק הירושלמי ואת שאר החומרים. מכסים במים.

אם יש צורך מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.

בתום הבישול מסלקים את שקית התבלנים.

מתקנים את התיבול במידת הצורך ומקררים.

בהגשה : מחממים את התבשיל, מפזרים פטרוזילה ונענע קצוצות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה