תבשיל קדירה של סוגי בשרים וחלקי פנים, בניחוח אניס וטימין

 

מצרכים ל-6 סועדים
6 נתחים בעובי 4 ס"מ של אסובוקו עגל
200 גרם כליות עגל חתוך לקוביות של 3 ס"מ נקי משומן
1 לשון עגל
2 מוחות עגל קלופים מקרום
10 יח' עצמות מח בוגבה 7 ס"מ
400 ג' שקדי עגל חתוך לקוביות 3 ס"מ
1 נתח צלי במשקל 1 ק"ג
אלומת תבלינים 5 ענפים מכל סוג של מרווה, כוסברה, טרגון וטימין
חצי ליטר מים
1 בקבוק יין אדום
חצי כוס שמן זית
1 כוס פסטיס
מיץ משלושה לימונים
מיץ משלושה תפוזים
2 בצלים גדולים קצוצים
20 שיני שום שלמות
5 כפות דבש
1 פלפלון צ'ילי אדום
מלח ופלפל

אופן ההכנה
להשחים ולסגור במחבת עם מעט שמן זית את הבשרים – בערך ל-2 דקות מכל צד כל סוג בנפרד.

לקחת סיר עמוק, גדול ועבה, עם מעט שמן זית, לאדות את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

להתחיל להניח בסיר את הבשרים לפי הסדר הנ"ל: בתחתית צלי אוסובוקו ועצמות, מעל לשון.

להוסיף 1 בקבוק יין אדום וליטר מים.

מיץ משלושה תפוזים ואת שיני השום. לבשל במשך כשעה על אש נמוכה והוציא את הלשון. לקרר. לקלוף את הקרום שעוטף ולהחזיר לסיר.

להוסיף את שאר הבשרים: הכליות, השקדים ומח. להוסיף את מיץ הלימון, הדבש, פלפלון הצ'ילי ואלומת התבלינים.

להמשיך לבשל עוד כשעתיים עד לצמצום בנוזלים וקבלת רוטב ג'לטיני סמיך. להוציא את אלומת התבלינים ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

להגיש בקערה עמוקה. לכל סועד נתחי בשר מכל סוג והרבה רוטב. להגיש עם לחם, כוס יין או פסטיס.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה