תפוח אדמה אפוי עם ארטישוק ירושלמי

 

מצרכים (לארבע מנות):
8-12 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף קלוף , חתוך לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את קוביות הארטישוק הירושלמי עם כף אחת של שמן זית בקערה.
זורים מלח פלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש (חום בינוני 180 מעלות). מוציאים כשהארטישוק רך (כחצי שעה). 
מטגנים את הבצל בכף שמן זית, עד שיזהיב מעט.
מערבבים את הארטישוק הירושלמי האפוי עם הבצל מסיפים את הלימון ומניחים שיצטנן (אפשר לשמור בקירור)
מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (200 מעלות).
מניחים אותם ישירות על רשת במרכז התנור. אין לעטוף את תפוחי האדמה בנייר אלומיניום. 
לאחר כשעה וחצי מרגע ששמתם את תפוחי האדמה בתנור, נועצים בהם קיסם ארוך ובודקים אם הם רכים.
אם כן, מוציאים מהתנור, יוצרים חתך ארוך לכל האורך, מפרידים בעזרת הסכין את בשר תפוח האדמה מקליפתו, ממליחים, מוסיפים חמאה, גבינה צהובה (לא חובה) ויוצקים את הרוטב. 
מגישים בתוספת רוטב שום שמיר על בסיס יוגורט.

מצרכים לרוטב שום שמיר על בסיס יוגורט:
2 גביעי יוגורט
3 שיני שום כתושות
צרור קטן של שמיר רחוץ וקצוץ (ללא הגבעולים)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה