חומרים
עבור הרפרפת
250 מ"ל חלב מלא
2 וחצי כפות סוכר
1 תרמיל וניל
3 חלמונים
לאגסים המאודים
2 אגסים
מיץ מלימון אחד
150 מ"ל מים
1 כף סוכר
1 מקל קינמון
עבור הציפוי
עוגיות מרוסקות לפירורים
גלידת שמנת
אופן ההכנה
לרפרפת
בסיר בינוני מחממים את החלב עם הסוכר ותרמיל וניל חצוי לשניים, עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 5 דקות.
בקערה עמידה לחום טורפים את החלמונים עם מעט מתערובת החלב החם ומחזירים לסיר.
מחממים שוב על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב מתמיד בעזרת מרית עד שהתערובת מסמיכה.
מסננים את התערובת ושומרים אותה בקירור.
לאגסים המאודים
קולפים את האגסים.
חוצים אותם לחצאים ומגלענים.
חותכים שוב את החצאים לשניים ומניחים על תבנית תנור.
בקערה בינונית מכינים תערובת של מים, מיץ לימון וסוכר.
מברישים איתה את האגסים.
מניחים מקל קינמון שבור ליד האגסים שבתבנית.
אופים במשך 45-50 דקות ב-100 מעלות.
להגשה
מצלחתים 3 חתיכות אגסים.
מניחים לידן כף פירורי עוגיות.
מעל הפירורים מניחים מעט גלידת שמנת.
יוצקים מסביב לאגסים את הרפרפת.