רכיבים ל-10 מנות
3 כוסות מים
1 וחצי כוס חלב
2 כפות סוכר
1 כוס קורנפלור + ½ כוס מים
לסירופ
1 ורבע כוס סוכר
½ כוס מים
3 כפות מי ורדים
4 טיפות צבע מאכל אדום
אופציות לתוספות
שברי פיסטוק טבעיים או מסוכרים, אגוזי מלך, בוטנים מסוכרים, קוקוס קלוי (25 גרם בערך)
אופן הכנת המלבי
מכניסים את המים, החלב והסוכר לסיר.
מחממים מעט (2 דקות) על אש גבוהה.
מערבבים את הקורנפלור עם ½ כוס מים עד לתערובת חלקה .
אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים (כף או שתיים לפי הצורך) עד יצירת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר עם החלב והסוכר.
מביאים לרתיחה ומערבבים עד להרתחה.
מנמיכים את האש תוך ערבוב עד הסמכה מלאה.
מכבים את האש.
יוצקים את התערובת המוכנה לכוסות, כלי הגשה או צלחות.
מצננים ומכניסים למקרר ל-3 עד 5 שעות לפחות.
אופן הכנת הסירופ
מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל החומרים.
וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכת הרוטב.
מצננים ושומרים במקרר.
הגשה
מכינים את התוספות לפי הטעם ומגישים.
המתכון ממותג כלי הבישול והאפייה סולתם