אזני המן ללא גלוטן במלית ריבת חלב

מתכון של מאפיית "בראל" מבית חברת "אשבל מזון פונקציונלי"
מתכון של מאפיית "בראל" מבית חברת "אשבל מזון פונקציונלי" שמפתחת, מייצרת ומשווקת מוצרי בריאות ללא גלוטן עבור חולי צליאק ולנמנעים ממזון המכיל גלוטן כדרך חיים קולינרית

מצרכים

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גר' (1 כוס) קמח בר-אל רב- תכליתי ללא גלוטן

50 גר' (1/2 כוס) שקית אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

קורט קמח

1/4 כוס חלב

לזיגוג (ציפוי)

אבקת סוכר

למלית

ריבת חלב או ריבת חלב לייט בגרסה מופחת קלוריות ושומן

אופן ההכנה

במעבד מזון או מיקסר: מעבדים קמח, חמאה, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית ווניל ומלח, עד לקבלת תערובת מעט פירורית.

מוסיפים בהדרגה ובאיטיות חלב, עד לקבלת מרקם של בצק אחיד.

מוציאים את הבצק ויוצרים ממנו כדור אחיד. מצננים כשעה במקרר, עטוף בניילון נצמד.

מחממים תנור לכ-170 מעלות.

מרדדים את הבצק המצונן על משטח, יוצרים עלה בעובי 3 מ"מ, קורצים לעיגולים.

מניחים חצי כפית מלית במרכז, וצובטים בקצוות לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

מעבירים לתבנית מרופדת ומכניסים למקרר לצינון נוסף של כחצי שעה.

אופים בתנור המחומם כ-15 דקות, עד שהשוליים זהובים והאוזן בהירה.

אפשר לבזוק אבקת סוכר לקישוט.

 

את מוצרי בראל ניתן להשיג ברשתות שיווק. המוצרים כשרים פרווה בהשגחת הרב לנדא.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר