אורז בדובדבנים וזעפרן

חומרים:כוס אורז ארוך מלאכוס אורז ארוך לבן מלח יםבצל גדול4 כפות שמן מכבישה קרהקורט כורכום4 גזרים גדוליםכוס דובדבנים מגורענים (טריים או יבשים)½ כפית כמון¼ כפית זעפרןההכנה: מבשלים את האורז 8 דקות במי מלח רותחים, שוטפים במי ברז ומסננים. קוצצים בצל ומזהיבים במחבת עם 2 כפות שמן מתובל בכורכום.חותכים את הגזר לגפרורים דקים ומוסיפים עם הדובדבנים לבצל.מתבלים את התערובת בכמון ומאדים תוך ערבוב במשך 3 דקות. משמנים קלות סיר רחב, בוזקים כורכום ומעבירים לתוכו את האורז המסונן.מפזרים על מצע האורז את תערובת הגזר והדובדבנים.מוהלים כף שמן עם זעפרן ב- ½ כוס מים ויוצקים על האורז.מכסים את הסיר מבלי לאטום ומבשלים על אש נמוכה ½ שעה.מתוך הספר "טעימים מן הטבע" של מירה אפרתי, אשר יצא לאור בהוצאה עצמית. מחיר הספר: 50 ש"ח. נמכר בכל חנויות הספרים, גם המקוונות.מירה אפרתי, טל. 03-7518370 ,050-8545745.

חומרים:
כוס אורז ארוך מלא
כוס אורז ארוך לבן
מלח ים
בצל גדול
4 כפות שמן מכבישה קרה
קורט כורכום
4 גזרים גדולים
כוס דובדבנים מגורענים (טריים או יבשים)
½ כפית כמון
¼ כפית זעפרן

ההכנה:
מבשלים את האורז 8 דקות במי מלח רותחים, שוטפים במי ברז ומסננים.
קוצצים בצל ומזהיבים במחבת עם 2 כפות שמן מתובל בכורכום.
חותכים את הגזר לגפרורים דקים ומוסיפים עם הדובדבנים לבצל.
מתבלים את התערובת בכמון ומאדים תוך ערבוב במשך 3 דקות.
משמנים קלות סיר רחב, בוזקים כורכום ומעבירים לתוכו את האורז המסונן.
מפזרים על מצע האורז את תערובת הגזר והדובדבנים.
מוהלים כף שמן עם זעפרן ב- ½ כוס מים ויוצקים על האורז.
מכסים את הסיר מבלי לאטום ומבשלים על אש נמוכה ½ שעה.


מתוך הספר "טעימים מן הטבע" של מירה אפרתי, אשר יצא לאור בהוצאה עצמית. מחיר הספר: 50 ש"ח. נמכר בכל חנויות הספרים, גם המקוונות.
מירה אפרתי, טל. 03-7518370 ,050-8545745.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר