חומרים ל-2 מנות
300 גר' אננס טרי ,מקולף ופרוס לקוביות קטנות
225 גר' אורז לבן
225 גר' חזה עוף
50 גר' בייקון בלי שומן ,פרוס לרצועות דקות
75 גר' קשיו
1 שן של שום ,מקולפת וקצוצה
100 גר' בצל לבן פרוס לקוביות קטנות
20 ס"ס שמן זית
20 גר' שאטה קצוצה
1 ליטר ציר עוף
1 כף מיץ לימון
מלח ,פלפל לפי הטעם
אופן הכנה
קולים קשיו במחבת על אש נמוכה..חצי מהכמות טוחנים במעבד מזון.
בסיר מחממים שמן זית ולטגן קלות את הבצל והשום כ- 3-5 דקות ,לאחר מכן להוסיף קוביות של עוף ולבשל עוד 15דקות בערבוב תמידי.
מוסיפים אורז ותוך כדי הערבוב מבשלים 5 דקות. מוסיפים ציר עוף, מיץ לימון, פלפל, שאטה ומלח
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 10-12 דקות עד שאורז לא יתרכך.
מורידים את הסיר סיר מהאש, ומערבבים את האננס הקשיו שלם והבייקון יחד עם תבשיל האורז.
מגישים בקערות מקושטות עם הקשיו השלמים.