בריואט – מאפה מרוקאי ממולא בשקדים ומצופה דבש

פותחים את עלי הסיגר או פילו. מניחים כדור מהתערובת ומקפלים. מדביקים את הקצוות עם קמח ומים או עם הסירופ. צילום shutterstock-לי שנהב
לי שנהב – מומחית מרוקו בעלת MOROCOO DYALEE טיולי בוטיק למרוקו, מציעה מתכון של בריואט שקדים – מאפה ביתי קרנצ'י מבחוץ ורך וטעים מבפנים עם מי תפוז וקינמון. מגישים באירועים מיוחדים לצד כוס תה

בהכנת בריואט שקדים יש מספר שלבים. הראשון הוא להכין ממרח שקדים ביתי בטעם קינמון ומי פרחי תפוז. העיסה מעוצבת לכדורים

רכיבים

1 חבילת בצק עלי פילו או עלי סיגר

2 כוסות שקדים טחונים (קמח שקדים)

200 גרם ממרח תמרים

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

½ כוס פיסטוק טחון

1 כף סילאן

לסירופ

½ כוס סוכר

½ כוס מים

2 כפיות מיץ לימון טרי

אופן הכנת הסירופ

מביאים לרתיחה את כל הרכיבים יחד תוך ערבוב.

מניחים בצד.

צילום shutterstock-לי שנהב

אופן הכנת הבריואט שקדים

טוחנים את השקדים יחד עם ממרח התמרים, כף סילאן, אגוזי מלך ופיסטוק.

מערבבים לתערובת אחידה.

פותחים את עלי הסיגר או פילו.

מניחים כדור מהתערובת ומקפלים.

מדביקים את הקצוות באמצעות קמח ומים או עם הסירופ המוכן.

מטגנים את המאפה בשמן עמוק.

הגשה

טובלים בתוך הסירופ.

מניחים על צלחת הגשה.

מקשטים עם קוקוס או קינמון מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר