רכיבים ל-4 סועדים
מטבוחה
4 נתחי פילה בקלה
שמן זית
פלפל שחור גרוס
לרוטב איולי
1 ביצה
130 מ"ל שמן חמניות או שמן אחר שאינו זית
½ לימון
1 שן שום קטנה
מלח
להגשה
יין לבן
אופן ההכנה
על תבנית אפיה מרופדת מרחו מטבוחה.
הניחו מעליה את נתחי פילה הדג.
מעל הדג צקו שמן זית ופזרו פלפל שחור גרוס.
אפו ב-170 מעלות למשך 10 דקות או עד ששכבות הדג נפרדות זו מזו.
בינתיים הכינו את האיולי
שימו את כל חומרי הרוטב בכוס רחבה או קערית.
טרפו במטרפה ידנית.
כשהמיונז מתחיל להיווצר ערבבו לעומק ברוטב עד איחוד כל החומרים.
הוציאו את הדג מהתנור.
הגשה
שימו כל נתח על צלחת הגשה.
מעל הדג צקו את הרוטב.
צרבו מלמעלה בעזרת מבער (או החזירו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 2-3 דקות).
הגישו עם כוס יין לבן.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה