רכיבים
1 דלורית
15 מ"ל שמן זית כתית מעולה
100 גרם דבש
15 מ"ל חומץ בן יין אדום
8 עלי דפנה
40 גרם שקדים קלויים וקצוצים
מלח ים, פלפל שחור
אופן ההכנה
קולפים את הדלורית וחוצים לשניים.
בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את חצי הדלורית עד לחצי הגובה בחתכים דקים.
מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ והדבש.
מברישים את הדלוריות בכמה שכבות של תערובת בין החתכים.
מכניסים את עלי הדפנה באקראי לתוך החתכים.
אופים בחום של 200 מעלות במשך 30 דקות.
מוציאים את הדלורית להברשה נוספת של תערובת.
מכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות עד שהדלורית מזהיבה ורכה.
הגשה
מעבירים לצלחת הגשה גדולה.
מפזרים את שבבי השקדים הקלויים ומגישים.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה