דלורית בשקדים ודבש

מכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות עד שהדלורית מזהיבה ורכה. מעבירים לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את שבבי השקדים הקלויים ומגישים
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה כמנה ראשונה בארוחת החג דלורית בשקדים ודבש כדי לשמור את הטעם המתוק על שפתי האורחים לאורך כל הארוחה

רכיבים

1 דלורית

15 מ"ל שמן זית כתית מעולה

100 גרם דבש

15 מ"ל חומץ בן יין אדום

8 עלי דפנה

40 גרם שקדים קלויים וקצוצים

מלח ים, פלפל שחור

אופן ההכנה

קולפים את הדלורית וחוצים לשניים.

בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את חצי הדלורית עד לחצי הגובה בחתכים דקים.

מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ והדבש.

מברישים את הדלוריות בכמה שכבות של תערובת בין החתכים.

מכניסים את עלי הדפנה באקראי לתוך החתכים.

אופים בחום של 200 מעלות במשך 30 דקות.

מוציאים את הדלורית להברשה נוספת של תערובת.

מכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות עד שהדלורית מזהיבה ורכה.

הגשה

מעבירים לצלחת הגשה גדולה.

מפזרים את שבבי השקדים הקלויים ומגישים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר