דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח
מתכון פשוט להכנה מרשת טיב טעם. הדניס שמגיע מהים התיכון הוא בין דגי המאכל הנפוצים בארצנו

חומרים

4 דגי דניס שלמים וטריים

שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)

3 שיני שום

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 צרור לואיזה או לימונית

2 ליים או לימון פרוס דק

2 ק״ג מלח גס

6 חלבוני ביצה

אופן הכנת הדגים

מחממים תנור ל-200 מעלות.

במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה.

ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.

מערבבים את המלח הגס עם החלבונים.

מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח.

מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצת הגשה

סלט ירוק לצד המנה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר