מצרכים
500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה
50 גרם שמן צמחי
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל ירוק גדול חתוך דק
3 שיני שום כתושות
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
120 גרם גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
1 ביצה
90 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל גרוס
גבינה לפי הטעם – למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
רטבים לפי הטעם כמו קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם כמו חסה, בצל, מלפפון חמוץ
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן.
מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום.
מטגנים במשך 5 דקות.
מעבירים את התערובת לקערה גדולה,
גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון.
מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת.
שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה.
מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא.
מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים.
יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית.
מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני.
צולים את הקציצות עד השחמה משני הצדדים.
מעבירים ללחמנייה ומוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.