שקשוקה ירוקה של שף אסף גרניט

הניחו פטה מעל כל ביצה ועלי זעתר טריים. כסו את התבשיל ובשלו על אש בינונית-נמוכה עד מידת עשייה רצויה של הביצים. צילום תמי בר שי
מתכון של שף אסף גרניט – הפרזנטור והיועץ המקצועי של רשת נעמן להכנת שקשוקה ירוקה עשויה בסוטאז' מסדרת גרניט של נעמן

רכיבים

2 כפות שמן זית
2 יחידות בצל קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
4 גבעולי מנגולד קצוץ (אחרי שקוצצים, להפריד בין הגבעול לעלים)
1שקית תרד
250 מ"ל שמנת מתוקה
4-6 ביצים (תלוי בכמות האנשים)
גבינת פטה או גבינה מלוחה לבחירתכם
3 גבעולים של זעתר טרי מופרד מהגבעול
מלח, פלפל שחור

צילום תמי בר שי

אופן ההכנה

במחבת רחבה חממו את השמן, הוסיפו את הבצל וערבבו.

לאחר שהבצל מתחיל לקבל צבע, הוסיפו את השום וערבבו שוב.

הוסיפו את החלק הלבן של המנגולד.

בשלו כ-12 דקות תוך כדי ערבוב.

הוסיפו את החלק הירוק והמשיכו לערבב עד שהמנגולד מאבד כחצי מנפחו.
חיזרו על התהליך עם התרד.
הוסיפו את השמנת, הרתיחו, הנמיכו את הלהבה, כסו את המחבת ובשלו עוד כ-10 דקות.
הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם האישי.
שיברו את הביצים לתוך התבשיל, הניחו פטה מעל כל ביצה ועלי זעתר טריים.
כסו את התבשיל ובשלו על אש בינונית-נמוכה עד מידת עשייה רצויה של הביצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר