כופתא קיפודים – מאכל עדות פרסי

מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות – לא פותחים את המכסה במהלך הבישול, אפילו לא חריץ. בתום הבישול יתקבל סיר מלא בקציצות קיפודיות. צילום גל בן זאב
מתכון של השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין עבור סולתם. מאכל עדות פרסי

מצרכים לסוטאז׳ 28 ס״מ

לכדורים

1 בצל קלוף וקצוץ

3 שיני שום קלופות

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

½ כף מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ קילו בשר בקר טחון

375 גרם אורז  בסמטי

לרוטב

4 כפות שמן זית

1 כרישה יפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

¼ כרוב לבן קטן קצוץ

1 בצל קלוף וחתוך לרצועות

3 שיני שום פרוסות

1 כף כורכום

1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

½ לימון סחוט

1 ליטר מים רותחים או ציר עוף-ירקות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

לקיפודים

במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.

מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחד.

מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים.

לשים את התערובת במשך כ-3 דקות.

מניחים בצד.

לרוטב

מחממים שמן זית בסוטאז׳.

מזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.

מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל. מערבבים יחדיו.

מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה.

בישול הקיפודים

מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך לישה של העיסה בין כפות הידיים.

מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב – מוודאים שהנוזלים מגיעים עד ½ מגובה הכדורים.

מביאים שוב לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בבעבוע עדין מאוד.

מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות – לא פותחים את המכסה במהלך הבישול, אפילו לא חריץ.

בתום הבישול יתקבל סיר מלא בקציצות קיפודיות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר