לחם דל פחמימה בדקה וחצי הכנה – ללא גלוטן וללא סוכר

להכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דקות עד קבלת הזהבה ופריכות קלה. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת שמפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן מ-Hatafrit מציעה מתכון ללחם קל להכנה וללא גלוטן – לחם קסמים בדקה וחצי והתוספת עליכם

לחם קסמים בדקה וחצי כי זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני אפשר להכין בתנור, בטוסטר, בנינג'ה וגם במחבת. המלצה: להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם

הצעת הגשה של הלחם עם גבינה מותכת. צילום עדי גבירצמן

רכיבים ל-2 פרוסות

(תכפילו כמויות בהתאם)

1/4 כוס קמח שקדים

1 כף אבקת חלבון

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית ממתיק (לא חובה)

1/8 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת

1 חלבון ביצה

1 כף שמנת מתוקה

2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

הצעת הגשה של הלחם כקרוק מדאם. צילום עדי גבירצמן

אופן ההכנה

בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים: קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח. 

להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה או יוגורט ושמנת מתוקה.

להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית או עגולה) – התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.

להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.

להמתין כמה דקות לצינון.

לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.

בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות (אפשר גם בנינג'ה).

להכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דקות עד קבלת הזהבה ופריכות קלה.

כאמור: התוספות עליכם על פי טעמכם האישי.

למתכונים נוספים באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר