חשוב לדעת
אם אתם פחות רגישים בעניין צ'יה וטבעוני, אפשר להוסיף במקום ביצה.
למתכון זה יש שני סודות שיהפכו את החטיף ללא פחות מממכר.
הסוד הראשון הוא גובה הבצק אחרי הרידוד. תרדדו את הבצק הכי דק שאתם יכולים, אני ממליצה על גובה של 2-3 מ"מ, ותקבלו חטיף קריספי בטירוף.
הסוד השני הם התבלינים והציפוי, שנותנים את הטעם ה"חטיפי".
אפשר לשלב בין כמון, מלח ואבקת בצל, ולצפות בשומשום בשני צבעים. אפשר להוסיף פפריקה מעושנת שנותנת טעם "גריל". אני הוספתי הפעם אבקת שום, פפריקה מתוקה, ומעל תבלין של everything on a bagel.
מצרכים לשטוחים ב-10 דקות
1 כפית זרעי צ'יה
1/4 כוס מים + 2 כפות מים
1 כוס קמח שקדים
1 כפית שמן אבוקדו או שמן זית
תבלינים
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
לציפוי
1-2 כפות תערובת כמו של Everything on a bagel
עוד תבלינים שאפשר להוסיף
כמון, מלח, פפריקה מעושנת, אבקת בצל
עוד תוספות שאפשר לשים מעל
אורגנו, תימין, שומשום לבן או שחור, מלח גס בטעמים
אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 200 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
בקערה קטנה לערבב זרעי צ'יה עם מים ולהניח בצד ל-10 דקות.
בקערה בגדול בינוני לערבב יחד קמח שקדים, תבלינים ושמן, עד קבל תערובת פירורית אחידה.
להוסיף לתערובת קמח השקדים את תערובת צ'יה ומים. בשלב הזה המים אמורים לקבל מרקם שמזכיר קצת ג'לי.
אם התערובת עדיין מעט פירורית ולא נאספת לבצק, להוסיף את כף המים הנוספת.
לערבב הכול יחד עד יצירת תערובת בצקית.
לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של כ-2.3 מ"מ.
להוריד את נייר האפייה העליון ולסמן או לחרוץ את משטח הבצק לצורה ולגודל הקרקרים שאתם רוצים.
לפזר מעל את התוספות שלכם.
9להניח שוב את נייר האפייה העליון, ועם הידיים להדק בעדינות את התוספות אל הבצק.
להוריד שוב את נייר האפייה העליון ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דקות.
טיפים
ממליצה להישאר ליד התנור כדי לוודא שלא נשרף לכם.
להמתין לקירור מוחלט של הקרקרים לפני שאתם מפרידים ביניהם, מגישים או מעבירים לאחסון.
מתכונים נוספים באתר