ניתן להגיש כתוספת למרק, או להוסיף מעל הבצקניות רוטב עגבניות ולהגיש כתוספת לארוחה.
מרכיבים:
1.5-2.5 כוסות קמח כוסמין הרדוף
3 ביצים טרופות
3/4 כוס מים
1/4 שקית (25 גרם) פתיתי פרמזן (למי שרוצה פרווה, אפשר גם בלי פרמז'ן)
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים, קורט מלח, מים, קמח הכוסמין והפרמזן – לבלילה מעט סמיכה ואחידה
במקביל מרתיחים 2 ליטר מים עם כפית מלח גדושה ו- 2 כפות שמן זית.
מניחים מעל המים הרותחים פומפייה שטוחה או מסננת בעלת חורים רחבים וגדולים.
בעזרת כף מעבירים מבלילת הבצק אל מעל המסננת ומחליקים את הכף מעל המסננת כך שייפלו אל המים נטיפים.
מערבבים קלות .
לאחר שהנטיפים צפים, מבשלים במשך דקה נוספת ומוציאים עם כף מחוררת אל מעל מסננת.
מומלץ לבשל בכל פעם כמות לא גדולה.
צילום לירון אלמוג