מרק אפונה ירקות של רויטל אדמוני

מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם. צילום רויטל אדמוני
רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, מציעה מתכון למרק כי בחורף כשהטמפרטורות יורדות כולנו מחפשים דרכים להתחמם ומרק הוא פתרון נפלא

רכיבים

1 כף שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס אפונה קפואה או טרייה

1 כוס גרעיני תירס קפואים או טריים

4 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי: עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או תימין לקישוט

אופן ההכנה

בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כ-3-5 דקות עד שנהיה שקוף.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות.

לאחר מכן יוצקים פנימה את המים ומביאים את התערובת לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם משתמשים באפונה ותירס טריים בשלו כ-5 דקות. אם קפואים חממו אותם.

מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.

מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.

טיפים

לקבלת מרק חלק יותר ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר.

היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר