רכיבים
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים קלופים וקצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה גדולה קצוצה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 כוסות מים
פטרוזיליה לקישוט
שמן זית לבישול
אופן ההכנה
בסיר גדול, חממו שמן זית ואדו את הבצל עד שמתרכך.
הוסיפו את השום, הגזר והעגבנייה ובשלו למשך כמה דקות נוספות.
הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב.
הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה כ-20 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
מוצע להגיש חם עם קישוט של עלי פטרוזיליה.