מרק עדשים כתומות של רויטל אדמוני

הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב. הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. צילום רויטל אדמוני
רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, מציעה מתכון למרק כי בחורף כשהטמפרטורות יורדות כולנו מחפשים דרכים להתחמם ומרק הוא פתרון נפלא

רכיבים

1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים קלופים וקצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 עגבנייה גדולה קצוצה

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4 כוסות מים  

פטרוזיליה לקישוט

שמן זית לבישול

אופן ההכנה

בסיר גדול, חממו שמן זית ואדו את הבצל עד שמתרכך.

הוסיפו את השום, הגזר והעגבנייה ובשלו למשך כמה דקות נוספות.

הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב.

הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה כ-20 דקות או עד שהעדשים מתרככות.

מוצע להגיש חם עם קישוט של עלי פטרוזיליה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר