מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור

מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי. מפזרים עלי פטרוזיליה טריים. צילום רויטל אדמוני
רויטל אדמוני – מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר, מציעה מתכון למרק כי בחורף כשהטמפרטורות יורדות כולנו מחפשים דרכים להתחמם ומרק הוא פתרון נפלא

רכיבים

למרק העגבניות

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן

2 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית סוכר (לאיזון החומציות – לא חובה)

עלי פטרוזיליה טריים לקישוט

לקרוטוני הסלרי

2 כוסות קוביות קרוטונים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס סלרי קצוץ דק

1 כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או תימין)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-190 מעלות.

בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל.

פורסים אותם על תבנית אפייה.

אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכות תוך ערבוב מדי פעם.

בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.

מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל שקוף.

מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות.

מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים.

הגשה

מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי.

מפזרים עלי פטרוזיליה טריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר