מרק אפונה עם נקניקיות

מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch מציעה מתכון למרק חם ומנחם לימים הקרים, שיעזור לעבור את העונה הקרה שלפנינו בנעימים

רכיבים

500 גרם אפונה מיובשת

500 גרם תפוחי אדמה

2 בצלים

½ מקל כרישה

250 גרם גזר

100 גרם סלרי

1.5 ליטר מים

4 נקניקיות וינר

מלח, פלפל

אופן ההכנה

משרים את האפונה ללילה שלם.

למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר.

קולפים וחותכים דק את הבצל.

שוטפים וקוצצים דק את הכרישה.

מסננים את האפונה.

שמים סיר על הכיריים.

מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה.

מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר.

מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש.

מורידים את עוצמת הטמפרטורה ומבשלים עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).

כשהאפונה מבושלת מעבירים כמחצית מהכמות לקערה.

טוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית.

לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר.

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק.

הגשה

מוזגים את המרק לקערות או צלחות.

מקשטים בפטרוזיליה.

טיפ

האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול.

המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר