מרק סלק מנצח

מבשלים בסיר מכוסה עד ריכוך מלא של הירקות. בסיום ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק. צילום דן פרץ
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון למרק סלק חורפי טעים. הסלק עשיר ברכיבים הטובים לניקוי רעלים ותחזוקה בריאה של הכבד, מעולה לתנועתיות המעיים ומניעת עצירות, משפר עיכול, מסייע בהורדת לחץ דם גבוה ונוגד דלקת עוצמתי. אז קדימה להכין

רכיבים ל-6 מנות

½ חצי קילו סלק

2 גזרים

2 תפוחי אדמה

1 גבעול סלרי

2 עגבניות

1 כף מיץ לימון

2 כפיות מלח, 1 כף פלפל שחור

כוסברה קצוצה

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

קולפים את הסלק (אם יש צורך) גזר ותפוח אדמה.

מכניסים בחתיכות לסיר.

מכסים את הירקות במים רותחים.

אחר רתיחה מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 20 דקות.

מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות ופרוסות קטנות של סלרי.

מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.

מבשלים בסיר מכוסה עד ריכוך מלא של הירקות.

בסיום ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר