מצרכים
3 בטטות ארוכות
300 גרם טופו
1 בצל קטן
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
כפית וחצי מלח ורוד
כף וחצי זרעי פשטן טחונים
קמח עדשים לציפוי
אופן ההכנה
להרתיח את הבטטות בסיר ללא הקליפה עד שמתרככות (כדאי לחתוך לקוביות או חצאים כדי לזרז את זמן הבישול).
אחרי בישול לסנן מהמים.
לטגן בצל עד שמשחים.
להוסיף את הבטטות הבצל ויתר המצרכים למעבד מזון.
לטחון עד מרקם חלק.
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
להכין תבנית ולחתוך נייר אפייה כמו האקולוגי If You Care לאורך הרצוי.
ליצור בעזרת הידיים קציצות תפוחות.
לצפות כל קציצה משני הצדדים בקמח עדשים.
לשמן מעל עם ספריי שמן זית.
לאפות 20-30 דקות או עד שמזהיבות.
יעל אלעד @veganyael היא מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים וקלים