סלמון טרי בצמחי תבלין עם אטריות אורז בטעם לימון ונענע עדין

רכיבים למנה אחת: 200 גרם דג סלמון טרי ומפולטטימין טרירוזמרין טרימלח גספלפל שחורשמן זית100 גרם אטריות אורז לימון טרינענעאפונת גינהאפונה שלגצנוניתשומשום שחורמלחפלפל שחור גרוסאופן הכנת הדג: מברישים את הדג בשמן זית איכותי.ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעל הדג טימין ורוזמרין טרי, לאחר שקצצנו אותם דק דק.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ- 10 דקות.אופן הכנת האטריות: מרתיחים בסיר מים ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות בלבד.לאחר מכן מעבירים את האטריות לקערה עם מי קרח – שיתקררו במהירות כדי לעצור את תהליך הבישול. את אפונת השלג ואפונת הגינה מכניסים גם כן לסיר עם מים רותחים, מבשלים למשך 3 דקות בלבד, ומוציאים למי קרח להתקרר.    השלמת הכנת המנה:כאשר הדג כבר בתנור – ומיד בסמוך להגשתו, מחממים מחבת עם מעט שמן, ומניחים בתוכה את האטריות והאפונה. מקפיצים קלות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס,סוחטים מעט לימון טרי ומוסיפים צנוניות לאחר שחתכנו אותן לעיגולים דקים, עלי נענע טרייה שהופרדה מגבעולה, ומפזרים מעט שומשום שחור. מקפיצים למשך עוד דקה ומגישים מיד יחד עם הדג. .

רכיבים למנה אחת:
200 גרם דג סלמון טרי ומפולט
טימין טרי
רוזמרין טרי
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית
100 גרם אטריות אורז
לימון טרי
נענע
אפונת גינה
אפונה שלג
צנונית
שומשום שחור
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנת הדג:
מברישים את הדג בשמן זית איכותי.
ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעל הדג טימין ורוזמרין טרי, לאחר שקצצנו אותם דק דק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ- 10 דקות.

אופן הכנת האטריות:
מרתיחים בסיר מים ומכניסים את האטריות למשך 5 דקות בלבד.
לאחר מכן מעבירים את האטריות לקערה עם מי קרח – שיתקררו במהירות כדי לעצור את תהליך הבישול.
את אפונת השלג ואפונת הגינה מכניסים גם כן לסיר עם מים רותחים, מבשלים למשך 3 דקות בלבד, ומוציאים למי קרח להתקרר. 

 

השלמת הכנת המנה:
כאשר הדג כבר בתנור – ומיד בסמוך להגשתו, מחממים מחבת עם מעט שמן, ומניחים בתוכה את האטריות והאפונה.
מקפיצים קלות ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס,
סוחטים מעט לימון טרי ומוסיפים צנוניות לאחר שחתכנו אותן לעיגולים דקים, עלי נענע טרייה שהופרדה מגבעולה, ומפזרים מעט שומשום שחור.
מקפיצים למשך עוד דקה ומגישים מיד יחד עם הדג.
.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר