סשימי סלמון ברוטב טריאקי תפוזים

סשימי סלמון ברוטב טריאקי תפוזים הוא אידיאלי לאוהבי הסושי שמחפשים ארוחה קלילה ומתוחכמת. עם זמן הכנה קצר של רבע שעה לרוטב והכנה מינימלית לסלמון, מתכון זה מתאים לאירוח חגיגי או ארוחת ערב מיוחדת. השילוב של מיץ תפוזים ורוטב סויה יוצר טעם מורכב ועשיר, המשדרג את הסלמון הפשוט. הוספת הפלפל צ'ילי, בצל ירוק ושומשום שחור מעניקה פינוק חושי וצבעוניות למנה. מומלץ להגיש כקינוח לארוחה או כמנה ראשונה באירועים מיוחדים.

מצרכים

  • 100 גרם פילה סלמון פרוס דק

    לרוטב:
  • 125 מ״ל מיץ תפוזים
  • 125 מ״ל רוטב סויה
  • 60 מ״ל מירין
  • 60 גרם סוכר חום

    להגשה:
  • פלפל צ׳ילי
  • בצל ירוק חתוך לטבעות
  • שומשום שחור קלוי

אופן הכנה

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד לצמצום ( כרבע שעה)
2. מצננים את הרוטב בטמפ׳ החדר
3. מניחים את פרוסות הדג על צלחת יפה ומוזגים את הרוטב.
4. מתבלים בפלפל צ׳ילי, בצל ירוק ושומשום שחור.

בתיאבון!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר