עוגות דבש אישיות (מאפינס) ללא גלוטן עם תאנים

בקערה גדולה מערבבים קמח כרגיל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח
מתכון פרווה של השפית-קונדיטורית עינת מזור, מפתחת סדרת קמחי "כרגיל" לאפייה בריאה ללא גלוטן

חומרים ל- 12 יחידות או 8 קוקטים

2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי, ללא גלוטן

3/4  כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

קורט מלח

2/3  כוס (150 מ"ל) שמן

¾  כוס (150 גר') סוכר

3 ביצים גדולות

¼  כוס דבש + 3 כפות דבש לזילוף מעל העוגה החמה

¼  כוס (60 מ"ל) מים פושרים מעורבבים עם  כפית שטוחה של קפה נמס

150 גר' תאנים מיובשות מושרות במים חמים למשך 15 דקות. אם טריות, אין צורך בהשריה

אופן ההכנה

משמנים תבנית 12 שקעים ומחממים תנור ל- 175מעלות.

בקערה גדולה מערבבים קמח כרגיל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

בקערה שנייה מערבבים במיקסר את השמן עם הסוכר, ואת הביצים.

מוסיפים  ¼  כוס דבש והקפה.

מערבבים תערובת נוזלית ויבשה ליצירת תערובת אחידה.

יוצקים הבלילה לתוך תבנית השקעים המשומנת.

אופים 15- 20  דקות עד שקיסם המוכנס לעוגות יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים מעט.

יוצקים את הדבש שנותר  לסיר קטן.

מוסיפים את התאנים ומחממים 2-3 דקות על אש נמוכה.

מוזגים מעל העוגות האישיות החמות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר