חומרים
לבצק ברטון
180 גר' חמאה
180 גר' סוכר
4 חלמונים
250 גר' קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה
למוס משתי שמנות
500 גר' שמנת חמוצה
120 גר' אבקת סוכר
10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)
60 מ"ל מים ( 4 כפות)
500 גר' שמנת מתוקה (2 מכלים)
1 שקית פודינג וניל כמו של מאסטר שף עם גרגירי וניל
לקישוט
פירות יער, תותים
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ.
מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
מכינים את המוס
טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.
יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות.
מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.
יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות.
לאחר ההקפאה מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.