עוגת פנטונה חגיגית

כשהעוגה שחומה מוציאים מהתנור, מורחים סירופ סוכר ונותנים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה
ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון לעוגת פנטונה אותה נהוג להגיש כקינוח לארוחות החג של כריסטמס והשנה האזרחית החדשה. העוגה משלבת בתוכה פירות יבשים וצימוקים וניתן להוסיף גם שקדים ודובדבנים וכמובן אלכוהול

רכיבים ל-5 יחידות

4 כוסות קמח לבן

6 ביצים

30 גרם שמרים

1 כוס סוכר

400 גרם חמאה

½ כוס מים

100 גרם קליפות תפוז מסוכרות

100 גרם צימוקים שחורים

20 גרם גרידת תפוז

אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים את  הקמח, מים, סוכר וביצים.

לשים במשך 5 דקות במהירות איטית.

מוסיפים את החמאה (ללא המסה) והשמרים.

לשים עוד 5 דקות במהירות איטית.

לאחר מכן מגבירים את המהירות ולשים עוד 5 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבל מרקם חלק שאינו נדבק לדפנות.

מורידים למהירות איטית.

מוסיפים את גרידת התפוז, צימוקים וקליפות תפוז מסוכרות.

לשים למשך 2 דקות עד קבלת מרקם אחיד.

מניחים את הבצק לנוח למשך 30 דקות שעה במיקסר.

מוציאים ושמים בכלי מקומח.

מכניסים למקרר ל- 12 שעות מינימום.

לאחר 12 שעות או יותר מוציאים מהמקרר.

מחלקים ל- 5 כדורים של 100 גרם בתבנית עגולה בקוטר 20.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך 120 עד 180 דקות.

מורחים ביצה ומפזרים קורט סוכר גבישי.

מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 35-40 דקות.

כשהעוגה שחומה מוציאים מהתנור.

מורחים סירופ סוכר (סירופ סוכר: 100 גרם סוכר 100 גרם מים. מרתיחים ביחד ומקבלים סירופ).

נותנים לעוגה להתקרר מעט.

את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר